Nama saya Azhar Azman. Saya adalah seorang usahawan dan penulis yang menjalankan pelbagai cabang bisnes dari rumah dan antara bisnes terawal dan yang masih saya jalankan hingga sekarang adalah Bisnes Cenderahati.

Saya telah memulakan bisnes cenderahati ini hampir 10 tahun yang lepas ketika saya masih bekerja dan pada masa itu saya hanya jalankan secara sambilan dari rumah. Sebelum itu banyak juga bisnes telah saya ceburi tetapi bisnes cenderahati ini sememangnya satu bisnes yang saya tidak boleh lepaskan, sebab mudah dan untungnya agak lumayan.

Saya nampak potensi bisnes cenderahati ni semasa awal-awal saya memasuki alam pekerjaan dulu. Masa tu saya bekerja disalah sebuah syarikat swasta dan saya lihat syarikat tempat saya kerja tu memang dah sediakan bajet yang besar tiap bulan dan tiap tahun untuk dapatkan produk-produk cenderahati ni dari orang luar. Bukan sikit kurang-kurang setiap bulan melebihi RM10,000. Jadi apa yang terlintas difikiran saya masa tu, kenapa bukan saya yang buat bisnes ni dan dapat supply produk-produk ni pada syarikat ni dan kalau dapat dari lain-lain syarikat atau orang lain pun lagi la lumayan. Start dari tu saya terus buat kajian dan cuba-cuba buat bisnes ni. Tapi saya pasarkan dulu dalam skala kecil, offer pada kawan-kawan dan saudara mara dulu. Lama kelamaan saya terus buat income lumayan dengan bisnes cenderahati ni.

Allhamdulillah, berkat kesabaran dan usaha menimba ilmu yang tak putus-putus membuatkan saya terus berjaya hasilkan income hingga sekarang dengan jalankan bisnes ni dan kalau dulu saya buat bisnes secara part time kini saya buat full time dan pulangan bisnes ni tak pernah mengecewakan dan saya berjaya jana income konsisten setiap bulan 4 hingga 5 Angka.

Saya nak kongsikan ilmu ni adalah sebab setiap minggu terlalu banyak tempahan yang saya terima dan rasa tak menang tangan dibuatnya dan kadang-kadang terpaksa saya tolak job yang masuk sebab tak terhandle
Tapi saya terfikir sejenak, daripada saya tolak job-job tu baik saya share ilmu bisnes ni pada mereka yang berminat nak buat mana tahu boleh jadi rezeki pada orang lain pula. Bisnes cenderahati ni memang berpotensi tinggi dan permintaannya sentiasa meningkat.

http://tinyurl.com/BisnesCenderahati2u


Modul 1 : Pengenalan Bisnes Cenderahati

    Dalam modul ini saya dedahkan kepada anda apa sebenarnya bisnes cenderahati ini dan mengapa bisnes ini sangat-sangat berpotensi.

    Saya tunjukkan pada anda tentang siapa yang anda mudah sasarkan produk ini supaya anda dapat tempahan tak henti-henti.

    Saya guide anda tentang kategori-kategori yang ada pada produk cenderahati yang boleh anda jual pada pelanggan anda nanti.

    Bagi jimatkan masa anda, saya tunjukkan anda apa PRODUK HOT yang sentiasa mendapat permintaan tinggi dari pelanggan-pelanggan saya.

    Saya beri SHORTCUT untuk anda faham bisnes cenderahati kerana saya akan terangkan dengan terperinci kepada anda mengenai produk-produk cenderahati.


Modul 2 : Bagaimana Mulakan Bisnes Cenderahati


    Saya kongsikan TIPS PENTING untuk bisnes startup supaya anda boleh terus jalankan bisnes ini dan terus dapatkan pelanggan.

    Bagi memudahkan anda faham bagaimana bisnes ini dijalankan, saya berikan anda ALIRAN bisnes ini yang libatkan pembekal, anda dan pembeli.

    Masalah kebanyakan orang nak jalankan bisnes adalah modal, jadi kali ini saya akan guide bagaimana anda boleh jalankan bisnes ini TANPA MODAL.

    Bila kita nak bisnes mesti nak untung kan? Jadi saya akan tunjukkan bagaimana cara untuk anda tetapkan harga jualan produk cenderahati anda dan bagaimana nak kira keuntungan bagi bisnes ini.

    Elemen utama dalam produk cenderahati adalah cetakan pada produk tersebut. Jadi saya kongsikan dengan anda jenis-jenis cetakan pada produk cenderahati dan contoh cetakan yang dihasilkan pada produk cenderahati.


Modul 3 : Tips Pemasaran Bisnes Cenderahati


    Dalam modul ini saya ajar anda teknik sempoi yang saya gunakan untuk buat marketing secara online dan offline

    Saya tunjuk pada anda contoh iklan yang saya buat di Mudah.my dan Facebook. Anda ikut jer cara saya buat iklan atau copy jer iklan saya yang saya bagi tu.

    Untuk mendapatkan jualan berganda, saya ajar anda teknik paling berkesan untuk mendapatkan pelanggan anda dan bagaimana cara nak dapat tempahan dalam skala yang besar.

    Saya akan dedahkan siapa sasaran pelanggan anda yang sebenar dan majlis atau aturcara apakah yang memang sentiasa ada permintaan untuk cenderahati bagi majlis mereka.

    Elemen utama dalam produk cenderahati adalah cetakan pada produk tersebut. Jadi saya kongsikan dengan anda jenis-jenis cetakan pada produk cenderahati dan contoh cetakan yang dihasilkan pada produk cenderahati.



Modul 4 : Teknik Daftar Dengan Pembekal


    Saya akan tunjukkan kepada anda carta alir bagi proses membuat tempahan bermula tempahan dari pembekal hingga penghantaran kepada pelanggan.

    Saya juga telah sediakan Video Tutorial langkah demi langkah cara bagi anda mendaftar dengan pembekal secara online.

    Bagi melancarkan bisnes startup anda, saya ajar anda cara untuk cari pembekal yang akan beri kelebihan pada anda berbanding pesaing lain.

    Saya akan DEDAHKAN terus 3 PEMBEKAL utama yang gunakan untuk berurusan selama ini. Saya mencadangkan pembekal tersebut kerana amat mudah berurusan dengan mereka.



http://tinyurl.com/BisnesCenderahati2u